Memori Ramadan : Iftor Berkembar



9 Ramadhan 1434 H | Khamis


Ok, hari ini memang terkejar-kejar. Tengah hari selepas Zohor start buat mixture untuk kuih bakar/bingka jagung. 1 mixture untuk iftar rumah & 1 lagi mixture untuk potluck Iftor Jam3ei JoJo.

Kesian kat menumpang-mate, Puan Wani. Dia iftor sorang pula hari ini. Kakmal & Cik Masilah pergi iftor Batch Perintis 10. That’s why buat bingka jagung ni sampai dua loyang. Sebab nak bagi Puan Wani gembira sikit, even tak ada kami semasa iftor tapi air tangan kami tetap menemani saat iftornya. Chewah!

Mungkin ini iftor jam3ei yang terakhir buat batch Perintis 10. Ya, aku tak nafikan sebab tamat sahaja soifi ini, Perintis 10 bakal jadi super senior of Yarmouk University. Dah masuk tahun 4 adik-adik Perintis 10.

sebahagian batch Perintis '10 akhwat yang berbaki
om nom nom nom!~

ermphh~ sedap sangat dah tu!

Sebaik sahaja habis makan nasi ayam Perintis 10, terus pula berkejar-kejar panjat tangga ke tingkat empat ke bayt Bujang Beriman [nama bayt boleh tahan]. Fuh fuh fuh senak perut juga dibuatnya.

sebahagian ahli BKPJJ Irbid yang tak balik cuti
Sempat buat video lagi!
Salam Lebaran 2013 Anak-Anak Johor

video

Seronok. Suka. Sayu. Sedikit sayu sebab semakin hampir dengan tarikh itu. :’(

::Hayya|Nadrusu|Lughatul|Jannah::

Jom Imarahkan Masjid!

Tebarkan Salam ke Serata Alam

salam

Saturday, July 20, 2013

Memori Ramadan : Iftor Berkembar



9 Ramadhan 1434 H | Khamis


Ok, hari ini memang terkejar-kejar. Tengah hari selepas Zohor start buat mixture untuk kuih bakar/bingka jagung. 1 mixture untuk iftar rumah & 1 lagi mixture untuk potluck Iftor Jam3ei JoJo.

Kesian kat menumpang-mate, Puan Wani. Dia iftor sorang pula hari ini. Kakmal & Cik Masilah pergi iftor Batch Perintis 10. That’s why buat bingka jagung ni sampai dua loyang. Sebab nak bagi Puan Wani gembira sikit, even tak ada kami semasa iftor tapi air tangan kami tetap menemani saat iftornya. Chewah!

Mungkin ini iftor jam3ei yang terakhir buat batch Perintis 10. Ya, aku tak nafikan sebab tamat sahaja soifi ini, Perintis 10 bakal jadi super senior of Yarmouk University. Dah masuk tahun 4 adik-adik Perintis 10.

sebahagian batch Perintis '10 akhwat yang berbaki
om nom nom nom!~

ermphh~ sedap sangat dah tu!

Sebaik sahaja habis makan nasi ayam Perintis 10, terus pula berkejar-kejar panjat tangga ke tingkat empat ke bayt Bujang Beriman [nama bayt boleh tahan]. Fuh fuh fuh senak perut juga dibuatnya.

sebahagian ahli BKPJJ Irbid yang tak balik cuti
Sempat buat video lagi!
Salam Lebaran 2013 Anak-Anak Johor

video

Seronok. Suka. Sayu. Sedikit sayu sebab semakin hampir dengan tarikh itu. :’(

No comments:

Sahabat QQ